Monday, 4 October 2010

Hvor er det trygt å dra til slutt?

I flere år har verden vært truet av terrorister og i flere situasjoner har vi hørt, sett og lest om slike hendelser. Flere liv har gått tapt, og mennesker føler seg utrygge på å reise og bare det å være trygg i sin egen hjemby.
På adressa.no er det en artikkel om at USA advarer amerikanere om å reise til typiske turistmål, i fare for et terrorangrep. I denne artikkelen står det at det skal bli utstedt en advarsel etter at det har blitt lekket ut opplysninger om at al-Qaida ledere har planlagt et angrep mot flere byer her i Europa. Dette er ikke første gangen vi hører om dette, men det blir nå tatt svært alvorlig ettersom en tysk-afghaner ble arrestert og avhørt.
Hele artikkelen kan leses på denne siden: http://www.adressa.no/nyheter/utenriks/article1536333.ece

Spørsmål som nå sikkert mange stiller seg selv er om det er noen plass her i verden det er trygt å reise til. Terroristgrupper, slik som al-Qaida, skaper frykt hos oss mennesker, og det å reise på ferie skal være noe hyggelig og ikke skremmende. Det er også mange som må reise utenlands gjennom jobben, og de som er igjen hjemme må kunne føle seg trygge på at deres kjære kommer trygt hjem igjen.

I sommer reiste jeg en del, og noen av flyplassene vi var innom var ganske strenge og det var ikke bare bare å skulle komme seg inn og ut av landet deres. I New Zealand var det nesten skremmende hvor strengt det var bare å komme inn i landet. Passet måtte vises to tre ganger, i tillegg til at vi ble stoppet og måtte svare på spørsmål om hvor vi var fra, hvorfor vi var i New Zealand og diverse andre spørsmål. Dette var da spørsmål vi allerede hadde svart på i løpet av flyturen da vi måtte fylle ut et skjema for besøkende i dette landet. Et spørsmål vi ble spurt som sitter igjen er om vi hadde med noen ”tracking shoes with mud on”. Både jeg og Johanne, som jeg da reiste med, syntes at spørsmålet var nesten komisk, men det er da dette som tydeligvis må til for at land skal være sikre og føle seg trygge på hvem som kommer inn. Personlig så er jeg meget spent på hva som kommer til å skje videre. Kanskje blir det mindre reising på folk fordi det er for mye som skal gjøres og for mange papirer som må fylles ut før og under avreise. Utviklingen blir spennende å følge med på, men kanskje mest av alt blir den skremmende.

No comments:

Post a Comment

Thank you for taking your time ♥ Your comments put a big smile on my face and I read and respond to every single one of them ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...